Zoëtroop 2.0:
High-tech primitieve video techniek

Op door adminTim

De originele Zoëtroop werd in 1834 uitgevonden en zorgde toen voor een ongekend visueel spektakel. Meer dan 180 jaar later is er nu een nieuwe interpretatie van het populaire visuele speelgoed.

Deze nieuwe, in Japan uitgevonden zoëtroop is gemaakt van 3D geprint geprint, semi-transparant materiaal, dat geactiveerd wordt door een lichtbundel. Doordat het apparaat ronddraait ontstaat een beweging van het 3D geprinte object.

Het object is in verschillende posities geprint en in een cirkel geplaatst. Als die cirkel op een bepaalde snelheid ronddraait creëert dit een vloeiende beweging voor het menselijk oog, door zogenaamde “motion blur” en zijn de afzonderlijke posities van het object dus niet meer onafhankelijk van elkaar te zien. Doordat het materiaal semi-transparant is, geeft de visuele beleving de illusie van een bewegend hologram.

De Videoverteller is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden die technologische ontwikkelingen voor zijn videoproducties bieden. Virtual reality is de belangrijkste ontwikkeling van het moment, voor uw bedrijf of evenement. Daarom biedt De Videoverteller ook virtual reality producties aan!

Geïnteresseerd in de nieuwste video ontwikkelingen?
De Videoverteller verzorgt ook virtual reality video's!

VR video laten maken

Recente inspiraties