Supersonic:
Oasis documentaire tijdens hoogtijdagen Britpop

Op door adminTim

In mijn puberjaren luisterde ik naar ontzettend veel muziek. Veel daarvan kwam uit het Verenigd Koninkrijk en vond zijn roots in de jaren ’60 van de vorige eeuw. De band die mij het meest inspireerde tijdens mijn middelbare school was Oasis. Een band gevormd door de broertjes Gallagher, straatschoffies uit Manchester, met een grote bek en een explosieve onderlinge relatie. Dat laatste kende ik van thuis. Alleen waren de ruzies tussen mij en mijn broer na mijn 13e wel over.

Oasis maakte redelijk eenvoudige, maar zeer pakkende nummers, die insloegen als een bom bij mijn generatie. Het was een nieuw geluid, na de boze en gruizige grunge van begin jaren ’90. De muziek was weer melodischer en greep terug op de pop uit de jaren ’60. Oasis werd dé vaandeldrager van de Britpop en bood jongeren als mij een goed alternatief op nu-metal, een muziekstroming die nu de boze puberjeugd haar stoom af liet blazen.

Na twee recordbrekende albums was het frisse, het nieuwe er een beetje vanaf bij Oasis. De volgende albums waren stuk voor stuk vakmanschap en gevuld met mooie composities, maar echt verrassen deed Oasis niet meer. Dit zorgde ervoor dat er bij mij weer meer ruimte kwam voor andere muziek. Nieuwe inspiratie.

En nu, zeven jaar na de break-up van Oasis is er een film: Supersonic. Door de makers van de prachtige en hartverscheurende documentaire Amy, over de lijdensweg en de demonen van Amy Winehouse. Ik ga er heen met een van mijn beste vrienden. Met wie ik naar meerdere concerten van Oasis ging. Met wie ik samen een band had. Een band die door onenigheid uit elkaar ging….

Oasis is muzikaal een grote inspiratie geweest voor mij en door de Britpop scene in het algemeen ben ik de muziek die er aan ten grondslag lag nog meer gaan verkennen en waarderen. Dit heeft me gemaakt als muzikant en componist en deze documentaire zal me ook inspireren als videograaf. Supersonic is vanaf 6 oktober te zien.

De Videoverteller maakt graag documentaires die een mooi en integer beeld scheppen van u als persoon of professional. Ook als bedrijf, instelling, of vereniging kunt u bij De Videoverteller een prachtige documentaire laten maken!

Zelf een Documentaire laten maken?
Geen probleem! De Videoverteller helpt je graag!

Documentaire laten maken

Recente inspiraties