Documentaire
'Verbonden'

Werkwijze documentaire

Voor de documentaire ‘Verbonden’ filmde De Videoverteller een serie gesprekken. Die gesprekken gingen over samenwerking in de zorg. Samenwerking tussen de eerste- en tweedelijns zorg stond hierin centraal. In samenspraak met het projectteam van het Radboud UMC bepaalde De Videoverteller de vorm. De gesprekken moesten persoonlijk, uitnodigend en puur zijn.

De Videoverteller koos voor een documentaire in zwart wit. Dit geeft een puur beeld, met zo min mogelijk afleiding voor de kijker. Daarnaast koos De Videoverteller in de cameravoering vaak voor een camera die dichtbij komt. Dit geeft een extra persoonlijke en betrokken sfeer tijdens de persoonlijke verhalen en overpeinzingen.

Hierboven is de trailer van de documentaire te zien.

Over Radboud UMC

Het Radboud UMC in Nijmegen is een universitair medisch centrum. Tijdens het geriatrisch project ‘Connected Care‘ gaan eerste- en tweedelijns medici op zoek naar manieren om zo goed mogelijk samen te werken. Dit komt de patiëntgerichte zorg ten goede. Naast deze documentaire worden tijdens het project foto’s, gemaakt door patiënten, tentoongesteld.

Tijdens een debatavond werd de documentaire vertoond in Artplex LUX, in Nijmegen.

U kunt ook uw eigen documentaire laten maken!

Documentaire laten maken