Documentaire
Yvonne Gilsing - Beeldend kunstenaar

Documentaire werkwijze

De Videoverteller vertelt graag. Heel graag. In een documentaire valt vaak veel te vertellen. Met tekst, maar misschien nog meer met beeld. De Videoverteller wil altijd een integer beeld neerzetten van hetgeen hij documenteert. Hij is op zoek naar de mooiste, ontroerendste en kleurrijkste verhaaltjes in het verhaal. De Videoverteller geniet van deze pareltjes en doet er alles voor om ze voor zijn camera te krijgen. In de juiste compositie en de juiste timing.

Als u De Videoverteller inhuurt voor een documentaire zal er eerst een script worden geschreven en locaties worden bepaald. Er wordt ook gekeken naar beeldmateriaal. Wat is er al? Wat moet er nog geschoten worden. Samen duiken we de archieven in! Daarna volgen de daadwerkelijke opnames. Die opnames bestaan meestal uit interview en mooi locatiemateriaal.

Over Yvonne Gilsing

Yvonne Gilsing is een beeldend kunstenaar uit Beuningen. Ze werkt voornamelijk als schilder, beeldhouwer en houtbewerker. Ze laat zich daarbij inspireren door het mooie uiterwaardengebied, waar zij woont. Vanuit haar ruime atelier in Beuningen geeft ze ook cursussen en workshops voor zowel volwassenen, als kinderen. Yvonne exposeert vanaf 2006 op verschillende bijzondere locaties.

In 2015 schreef ze een boekje over haar werk als beeldend creatief therapeut.

Interesse om een documentaire te laten maken over u of uw bedrijf?

documentaire laten maken