Gopro Hero 5:
Gamechanger voor 360 graden video?

Op door adminTim

De nieuwste Gopro is dan eindelijk daar en heeft iets aan boord waar mensen al lang op zitten te wachten: interne beeldstabilisatie! Wilt u beelden maken vanaf uw fiets, motor, of op een surfplank? De nieuwe Gopro zal de beelden van zichzelf een stuk beter stabiliseren dan zijn voorgangers. Dit betekent echter niet dat de beelden volledig gestabiliseerd zullen zijn bij grote schokken.

Een andere handige nieuwe functie van de Gopro Hero 5 is dat hij met je stem te bedienen is. Stel je voor dat je aan het tokkelen bent of op je fiets stunts aan het uithalen bent, dan is het erg handig als je de camera aan of uit kunt zetten met je stem en niet een knopje moet indrukken terwijl je eigenlijk geen vrije hand hebt.

Verder is de vijfde versie in de Gopro reeks waterdicht zonder behuizing. De Gopro is daardoor nog kleiner, lichter en handzamer. Let wel op: Zonder behuizing kan de nieuwe Gopro maar tot 10 meter diepte. Wil je dieper onder water, dan moet je alsnog een behuizing eromheen plaatsen.

De Videoverteller gebruikt de Gopro camera’s voor zowel actieshots, als voor 360 graden video. In dat laatste geval gebruikt De Videoverteller 6 afzonderlijke camera’s in een 360 graden opstelling. Helaas is de toegevoegde stabilisatie van de nieuwe Gopro voor 360 graden video nog geen meerwaarde. Omdat 6 verschillende camera’s ten opzichte van elkaar gestabiliseerd moeten worden binnen één beeld, gaat dat met de digitale stabilisatie van de Gopro Hero 5 niet veel voordeel opleveren in het stitch proces en het uiteindelijke resultaat. Omdat ook de framerates en resolutie van de nieuwe Gopro niet verschilt met die van de Gopro Hero 4 is er nog geen reden om over te stappen. De zoektocht naar een stabilisatie syteem voor de 360 graden Gopro rig blijft onverminderd doorgaan!

Geïnteresseerd in een 360 graden videoproductie?
De Videoverteller helpt u graag!

360 graden video laten maken

Recente inspiraties