Google je werkelijkheid:
Focus en stuur virtueel met je ogen

Op door adminTim

Vr brillen hebben we inmiddels in alle soorten maten en kwaliteiten. Van Cardboard tot Oculus, alles in verkrijgbaar en met uitzondering van de eerstgenoemde ziet alles er vrij futuristisch uit. Om ook mee te doen op de serieuze en wat duurzamere brillenmarkt komt Google nu met de Google Daydream View. En Google zou Google niet zijn als ze het ontwerp over een andere boeg zouden gooien. Google heeft namelijk een VR bril gemaakt die er toegankelijk uitziet en een hoog aaibaarheidsgehalte heeft!

De Daydream View is een bril die er kek uitziet en de verwachting schept erg comfortabel te zitten. De bril is namelijk bekleed met stof, wat een zachte uitstraling geeft. Een virtual reality bril voor het hele gezin… Bij de bril zit een afstandsbediening, wat een handige toevoeging is die veel brillen op de markt niet aanbieden. Met de afstandsbediening, die als een soort “luchtmuis” functioneert kan de bestuurder navigeren door de vr app die je telefoon gebruikt. Want de Daydream View heeft het scherm én de rekenkracht van je telefoon nodig.

Recentelijk heeft Google aangekondigd dat het bedrijf bezig is met nog een nieuwe VR bril. Deze bril moet de werkelijkheid met de virtuele wereld gaan verbinden, een techniek die bekend staat als Augmented Reality. De Hololens van Microsoft, die augmented reality mogelijk maakt, gebruikt daarvoor een doorzichtig scherm. Of de nieuwe bril van Google ook een doorzichtig scherm krijgt is nog niet duidelijk.

We is duidelijk dat er sensoren in zullen zitten die je ogen kunnen tracken. Hierdoor kun je binnen de virtuele werkelijkheid het object waar je je op concentreert ook daadwerkelijk als enige in focus krijgen en kan het beeld aan de hand van de stand van je ogen met je mee bewegen. Ook zou de eye tracking techniek een eventuele bediening van de bril kunnen overnemen. Zo zou je met je ogen video’s kunnen selecteren en kunnen scrollen. Maar misschien zelfs wel in en uit zoomen in een video en met een knipje van je wimpers de video op pauze zetten….

 

De Videoverteller biedt ook Virtual Reality producties aan, die volledig op maat gemaakt kunnen worden voor uw bedrijf of evenement. Deze producties kunnen op verschillende platforms draaien en zijn volledig op u af te stemmen!

Benieuwd wat Virtual Reality voor u kan betekenen?
De Videoverteller vertelt u wat de mogelijkheden zijn!

Virtual Reality video laten maken

Recente inspiraties