Audi commercial:
Voorbeeld vernieuwende videoproductie

Op door adminTim

Het mogen parkeren van een Audi auto is een episch gevecht waard dat gevechtscoördinators in Hollywood in verlegenheid zal brengen. Dat is de conclusie die we kunnen trekken uit de nieuwe, grappige en knap gestylede reclame video van het Duitse automerk Audi.

Daar waar de commercial slim begint met het onderwerp van affectie in verkreukelde toestand in beeld te brengen, heb ik de clou al verklapt, die de kijker pas aan het eind te wachten staat. Na het beginshot, waarin het gehavende ticket te midden van rotzooi en presidentiële buttons stil op de grond ligt, volgen wij twee kemphanen die strijden om dit schijnbaar waardevolle papiertje.  Er ontpopt zich een gevechtsscène waar menig Hollywood regisseur zijn vingers bij af zou likken en wat het extra bijzonder maakt: de film draait de tijd terug in plaats van vooruit, om een aantal dingen voor de kijker geheim en extra spannend te houden.

Als kijker vraag je je namelijk een paar dingen af: Wie zijn deze mensen? Wat is het kaartje waar ze om strijden? Waarom heeft het zoveel waarde voor hen? In eerste instantie zouden het geheim agenten kunnen zijn. De scène lijkt namelijk rechtstreeks uit een James Bond film te komen. Gaandeweg wordt het duidelijk dat het hier om twee bedienden van een hotel gaat. Zij staan te wachten op de volgende auto die ze weg mogen zetten. Niet zomaar een auto: Een Audi. Misschien wel die van de nieuwe president?

De verhaalstructuur die achterstevoren wordt gepresenteerd doet denken aan die van Memento, een van de eerste films en de grote doorbraak van regisseur Christopher Nolan (The Dark Knight Rises, Inception, Interstellar). In deze film ziet de kijker het verhaal voor een groot gedeelte in omgekeerde volgorde, wat goed past bij de door geheugenverlies gedesoriënteerde hoofdpersoon. En ook in deze film ligt de grote clou begraven in de eindscène, die eigenlijk het begin van het verhaal vormt. Volgt u het nog?

De Videoverteller zoekt ook graag naar vernieuwende concepten voor uw bedrijfsvideo of commercial, om uw video iets extra’s te geven en boven het maaiveld uit te laten steken!

Wilt u ook een originele bedrijfsvideo laten maken?
De Videoverteller staat voor u klaar!

Bedrijfsvideo laten maken

Recente inspiraties